Det var en gang..

Historikk Skrevet av Mona Skanke for Ruth og Sture Skanke

Det va i 1980 at 'n pappa kom heim med ein kvalp som han hadd henta på flyplassen. Hu va sendt fra Agnar Svendsens residens og het Vinterveiens Gaissa. Lykken va stor i søskenflokken på 3. Gaissa krevde fullt medlemskap i familien, - og det va itj uten tåra at vi såg de første filleristinga'n i nakkeskinnet når'n pappa ba hu ligge på plassen sin. At Gaissa hylte uansett om han va 3 meter i fra ho eller om han tok tak ska også vårrå sagt. Lykken ble til et mareritt da han ein dag kom bæranes med ei ung Gaissa inn i gangen etter at ho hadd vørti påkjørt av ein bil. Det som etterpå skjedd må æ takk far min for! Uten telefon (iden tia) gjorde han alt han kunne for å berge skaden i foten. Hu vart sendt land og strand m fly for operering og hu kom heim att med gips og hette. Den hunden sku berges! Hu vart berga - og det e nok i den hær perioden at interessen for hund og jakt ble grunnlagt for min del. Æ huske den her tia med flere gordonsetterfrender: Arne Holden med sine Tatraer, Trond Østgård med sin, Tore Strand med sin Ristin, Webjørn Svendsen med sin Toya, Rudolf Langmyr med sine engelske, og Terje Bjugan med sine mega store Vorstera. Men, Vi va jo egentlig Rørosinga hele gjengen og etter 10 år i Finnmark flytta vi te Meråker for å komme nærmar besteforeldre og gode tanter. Det va i disse tider at'n pappa mått velge kennelnavn. Gaissa sku parres med kråklifjellets Brann og sia Lemmivarre va langt unna, vart det Blåstøyten som ble kennelnavnet vårt. Blåstøyten e en topp som rage stolt over området rundt Meråker og e etter min mening et flott kennelnavn. Gaissa ble stammor te Blåstøytens Kennel.

No har det sæ sånn at vi ongan itj kunn gløm Finnmark. Hilde dro fort nordover igjen og når Æ også kom etter og vi begge fant oss en Børselvværing (hver), så flytta jaggu Ruth og Sture for å komme nerme alle barnebarna som datt ut av døtrene. Runemann flytta også tilslutt etter en periode sørpå.

Mamma'n min e ei fantastisk dame som har vyrri med på alt som gjeld hunda og jakt i snart 30 år. Det ska sies som sant e at grunderen bak mulighetan for å dyrke interessen for jakt, hund og friluftsliv e den som støtte og tilrettelegge for alle rundt sæ, og i tillegg klare å delta på det meste sjøl!

Pappan min har bare vært et utrolig stort forbilde opp igjennom tia, og ingen kan så my som han.

No ska det nevnes at Æ va så heldig å finne en Gordonsettermann - Ronny! No har vi hatt 2 hunda kvar og vi burde vel ha lært litt av kvart på den hær stunda. Derfor har vi no formelt fått være medinnehavera i Blåstøytens kennel og det syns vi e veldig stas.


 

Klikk på boken og sidene for å bla:
Flash-spilleren må oppgraderes

Hvis du vil se denne siden, kan du klikk her for å hente den nyeste versjon av Flash fra Adobe. Når installasjonen er ferdig, kan du komme tilbake hit og se siden.

Hvis du ser denne beskjeden selv om du nettopp har oppgradert Flash, bør du lukke alle Internet Explorer-vinduene, starte på nytt og komme tilbake til siden.

Du kan også klikke her for å se bildeboken uten å hente Flash, men det kan godt være det ikke ser ut som det skal.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.07 | 08:16

GRATULERER MED 11 års dagen i dag, Håper dere alle har det bra. Vroff fra Cayenne

...
18.10 | 09:10

Jyrki hilser fra Finland

...
15.07 | 01:21

Hei, skal få sendt dere bilder snart

...
25.05 | 01:28

Svarte på hjemmesia

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE